Locaties

Mijn werk is op verschillende locaties opgehangen en getoond, onder andere Oosterkerk, Vierwindenhuis en van Gendthallen en bij diverse mensen thuis. Verleden en heden zijn in mijn beleving verweven.

1998: Vierwindenhuis Amsterdam

2004: van Gendthallen

2018: Oosterkerk Amsterdam

2020: Arti Amsterdam

2020: Oosterkerk Amsterdam

2022: Oosterkerk Amsterdam

2023: DOK Amsterdam

We staan hier achter het DOK café in een voormalige schuilkerk, nu een prachtige expositieruimte.

De zwart wit collage HOOFD, toont een klassiek archaïsch gebeiteld mannenbeeld op de rug gezien, een zinnebeeld van Europese kracht en beschaving. Het  beeld torst een last, een probleem. Het probleem van de stroom vluchtelingen waar deze beschaving geen raad mee weet, ondanks alle kennis wetenschap en ervaring.

Links hiervan zijn 2 collages samen gepresenteerd: KOPPEN en ‘Get the picture’ De koppen zijn respectievelijk Sumerisch, Romeins en Futuristisch. (Artificiële Intelligentie AI). Ze getuigen van onze beschaving. Eronder een landschap met in het midden De Venus van Willendorf, een oud vruchtbaarheidsbeeldje. Liggende mannen rusten in haar schoot. In het landschap staan schotelantennes, gericht op de hemel. Hemel en Aarde, landschap en vruchtbaarheidsbeeldje zijn samengebracht.

De kleine collage GEFELICITEERD is een beeldassociatie. Tussen de F35, het nieuwe gevechtsvliegtuig en triomf van het Duitse leger, de bunker voor kernenergie  en het hemellichaam Jupiter, waarop de schaduw van een van haar manen valt, kijkt een Afrikaans meisje ons recht aan.

© Mieke Welling 2024 | Development TCP